Pohjois-Karjalan Urheiluratsastajat Ry on perustettu 30.12.1988. Seuran perustamisen kantava ajatus oli profiloitua kilparatsastajien seuraksi. Tätä nykyä P-KuR:issa on noin 300 jäsentä, jotka koostuvat niin harrastajista kuin kilparatsastajista. Seuran toiminnan tarkoitus on mahdollistaa ja parantaa niitä olosuhteita, missä ratsastuksen harrastaminen, valmentautuminen ja kilpailutoiminta ovat mielekästä ja haasteellista. Myös muita ratsastusurheiluun liittyviä toimintoja pyritään kehittämään ja toteuttamaan. Seuran toimintaa suunnataan tasapuolisesti koko jäsenistölle.

Pohjois-Karjalan Urheiluratsastajien toiminta ei keskity minkään yhden tallin yhteyteen vaan jäsenistöä on ympäri Pohjois-Karjalaa. Seuralla on ratsastusurheilukeskus Jokirannassa, missä PKur tarjoaa jäsenilleen kunnostetun ison ulkokentän, kattavan estekaluston, kouluradan aidat sekä toimitalon.

Pohjois-Karjalan Urheiluratsastajat järjestää kilpailuja niin este- kuin kouluratsastuksessakin aina harjoituskilpailuista kansallisiin kilpailuihin.
Seuran toiminnan kannalta on tärkeää saada koulutettuja toimihenkilöitä eri tehtäviin. Halukkaille tarjotaan mahdollisuus osallistua SRL:n järjestämiin koulutustilaisuuksiin. Koulutuksia pyritään järjestämään myös Pohjois-Karjalan alueella. Kansallista tai aluekilpailulupaa hakeville järjestetään sääntökoulutustilaisuus aina vuoden alussa. Tarpeen mukaan järjestetään myös muita koulutustilaisuuksia yhteisesti kiinnostavista ja tarpeellisista aiheista.

Pohjois-Karjalan Urheiluratsastajat järjestää seuralaisilleen myös valmennusta ja tukee sitä. Vierailevia huippuluokan valmentajia käy Pohjois-Karjalassa säännöllisesti ja lisäksi seuralla on useampi paikallinen koulutettu valmentaja ja ratsastuksenopettaja.

Seuran tiedottaminen tapahtuu nettisivujemme kautta ja Facebook –ryhmän kautta. Jos kiinnostuit seuratoiminnasta seuraa tiedotusta näistä foorumeista tai ota rohkeasti yhteyttä hallituksen jäseniin!

TERVETULOA TEKEMÄÄN POHJOIS-KARJALAN

URHEILURATSASTAJISTA SINUN NÄKÖISESI!